Kako uživati tokom hladnih, zimskih dana?

Ovih dana glavna tema u medijima, a i našim privatnim razgovorima je sneg i sve što on nosi. A to su otežan saobraćaj, svakodnevno neraspoloženje i nerviranje, niske temperature i slično. Većina ljudi se žali, jedino se deca raduju i uživaju u zimskim čarolijama. Ipak, postoje razlozi da volimo zimu i sve što ide sa njom.

Image

Opustite se uz kuvano vino

Uz razgovor sa prijateljima, jedna do dve čaše vina fino će vas opustiti. Karanfilić, cimet i narandža daju vinu specifičan, ne samo ukus, već i miris. Nahranićete svoja čula u potpunosti.

Image

Image

Budite romantični

Romantika je, složićete se, uvek dobrodošla, ali romantika u kasno zimsko popodne je nešto zaista posebno. Nekoliko sveća i mirisni štapić koji osvežava i relaksira. Uživajte – to je sve što je na vama!

Čoveče, ne ljuti se

Dok na ulici sneg  i vetar vode svoju politiku, za okruglim stolom vi i vaši prijatelji uživajte u društvenim igrama! Čuvena kartaška igra – “Remi”, osvajanje teritorija – “Riziko”, ili od malih nogu svima nam poznata igrica “Čoveče, ne ljuti se”. Kvalitetno vreme uz druženje i zabavu.

Image

Kombinacija dana – pidžama!

Još uvek pojedini u sebi imaju onaj dečiji bunt od ružnog vremena i opredele se da ceo dan provedu u pidžami, umotani u ćebe. Topli napitak i knjiga nam u tim trenucima bude izrazito dobar saveznik. Knjiga, ili pak novo izdanje omiljenog magazina.

Mali kućni bioskop

Prosto je nedopustivo da zima protekne bez gledanja filmova! Romantične komedije, mjuzikli, možda čak i po koji horor film – odaberite sami i uživajte! Preporučujem film Snow Day koji će vas svakako oraspoložiti, a možda i izmamiti napolje.

Uspomene, uspomene

Često nesvesno upadnemo u kolotečinu obaveza i zaboravimo na proživljene lepe trenutke. Spremite sebi omiljeni čaj, dohvatite albume sa fotografijama i prisetite se dragih momenata.

Izvor: wannabemagazine.com

~ by Belgrade Lifestyle on December 14, 2012.

Leave a comment